Иновативно училище

JUMP MATH-Математиката е за всички

    Иновативна система за обучение по математика, посветена на развитие на потенциала на всяко дете.Учи се с радост, концентрация и разбиране

Развива самостоятелни, мислещи и кооперативни личности

Изгражда увереност, инициативност и нагласа за развитие

    Да си го признаем, да се занимават с решаване на задачи по математика не е сред любимото нещо на учениците, но след JUMP MATH вече това не е така. Точната аналитична наука всява ужас в повечето деца. Толкова сложно изглеждат всички формули и теореми, а изчисленията нямат край… Ех, да имаше начин математиката да не е така сложна, а да е достъпна, приятна, защо не и забавна! За това си мечтае всеки ученик…

    Тази мечта е напълно осъществима – с JUMP MATH и иновативния метод за превръщане на омразният предмет в любим чрез игри по математика!
Не е тайна, че успехът в усвояването на учебния материал зависи до голяма степен от метода на преподаване. Ето защо ние, работейки по система JUMP MATH сме се заели с нетрадиционната задача да покажем на учениците една нова и забавна математика с нови способи за преподаване.

    Занятията изцяло покриват задължителния учебен материал, но методите за решаване на задачи по математика са различни, интересни , ориентирани към подобряване на резултатите на учениците. 

    Няма нищо по-хубаво от това учениците не само да не се страхуват от поредния час или контролно, а с нетърпение да го очакват, да са жадни за нови и полезни знания по математика!

Мотивираност + мислене + разбиране + +инициативност + сътрудничество = отличен успех!


    Главната цел е, чрез JUMP MATH методиката  да развием мотивираност в обучаващите се. Изглежда невъзможно да накараш  ученика да започне да харесва един предмет, когато е твърдо убедено, че той е ужасен, но след първите уроци апатичността на учениците ни скоро се заменя от любопитство, силен стремеж за нови знания и мотивираност. И ето – първата важна крачка към успешното решаване на задачи по математика с удоволствие вече е направена!

    Често ни се случва родители на деца с проблеми в математиката да споделят, че им се задава въпроса защо изобщо трябва да я изучават. Отговорът е, че с JUMP MATH се развиват когнитивните способности, кара ни да мислим логично. Но не какво да е мислене, а онова, на което учи тази методика по математика – абстрактно или практично, полезно и аналитично! На основа на него няма как да не се достигне до разбирането. 

    След тази стъпка учениците вече не само са на „ти“ с решаването на задачи, но стават изключително съобразителни. Интересните игри по математика помагат на обучаващите се с лекота да усвоят учебния материал и с желание да увеличат знанията си със забавна математика. Покорена е вече и инициативността – възпитаниците на JUMP MATH никога не се задоволяват само с минимума от програмата, просто защото това не удовлетворява любопитството им. Скоро след първите игри по математика започват да търсят нови предизвикателства ,да намират сами пътя към лесното решаване на задачи.

    Също така достигаме до най-важното в съвременния свят:сътрудничеството. Не  само това между възпитаниците JUMP MATH. Те наистина са отворени към идеята да споделят уменията си, защото са горди колко много могат. Тук обобщаваме усилията на всичките специалисти в JUMP MATH в  усърдието, с което подхождат към всяко дете.

    Ето така изглежда пътя към отличен успех за онези, които са избрали да учат чрез  JUMP MATH! 

Нека на финала можем да заключим –  JUMP MATH е синоним на лесното и приятно решаване на задачи по математика !