Ден на Християнското семейство

👨‍👩‍👧‍👦21 Ноември- Ден на Християнското семейство

„Ако буря страшна вън завие ,ако зло нещастие вятърът довей, в семейството подслон човекът ще открие, без семейство не може са живей“.

В очарованието на празника „Въведение Богородично“, известен още като „Ден на Християнското семейство“, се преплитат православния канон и народните традиции, съхранявани в продължение на стотици години.Именно тези традиции и обичаи бяха пресъздадени с много любов от учените на 202 ОУ „Христо Ботев“.

📜Под ръководството на г-жа Даниела Тотева-преподавател по Български език и Литература, учениците от 5-7 клас написаха есета на тема „Християнското семейство“.

🥧🥘Спазвайки българските традиции учениците от 5-7 клас, със съдействието на г-жа Катрин Христова- преподавател по физическо възпитание и спорт, сготвиха традиционни български гозби и с това изразих своята любов и привързаност към семейните и Християнските добродетели и всеобщите човешки ценности . Празничният ден бе изпълнен с много вълнения и емоции.

Честито завършване на 7 клас!

« на 3 »

Българска асоциация по семейно планиране (БАСП)

Събота, 11 юни 2022г, по обяд. Основното училище в село Пасарел. Там д-р Рада Стаменкова и Ралица Згалевска от екипа на БАСП се срещат с директора, учители и родители по покана на Надежда Дедова – стар познайник и фен на БАСП и училищен психолог. Беше планирана до 14, но продължи до 15 часа – имаше много въпроси, дълги отговори, споделяне на случки, наблюдения и опит. Да си родител не е лесно, да си учител – също, но растящите ни деца имат нужда от подкрепа, разбиране и говорене по различни теми, свързани със здравето, съзряването и формирането като индивид. Разговорите за превенция, секс, изборите в живота отнемат време, но си струва. Всъщност най-скъпият подарък, който може да дадеш на детето си, е да му подариш време, пълноценно прекарано с теб. А училища като това в Пасарел, са с потенциала да играят ключова роля като естествен общностен център. Надяваме се да продължим заедно да развиваме мястото и хората, най-ценния ресурс.

Почит към патрона на училището Христо Ботев

В деня на Ботев да си припомним скъпоценното слово на един от най-великите българи и един от най-прекрасните ни поети. За съжаление, думите му и днес са актуални…
„Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“ – Христо Ботев

Олимпийски ден на спорта

На 1.06.2022 в с.Долни Пасарел се проведе традиционният спортен празник Олимпийски ден. Провеждането на Олимпийския ден в 202 ОУ „Христо Ботев “ е традиция. Вдъхновени от думите на възродителя на Олимпийски игри Пиер дьо Кубертен , Олимпийският ден събра ученици ,учители и родители в един голям празник за нашето училище. Малките олимпийци се състезаваха в разнообразни щафетни игри. В тържествената церемония по откриването на игрите те представиха част от успехите на наши Олимпийски шампиони. Всички Олимпийци бяха наградени за положените усилия .

Учениците ни посрещнаха гости, с които изключително се забавляваха. Повече можете да прочетете в статията:

ЦСКА ОТПРАЗНУВА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО В 202 ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“

⚽😍☀️ Ето така се празнува Денят на детето! ☀️😍⚽

Пролетно почистване

Уважаеми родители, 202 ОУ организира пролетно почистване на 1 май, с резервна дата(при неподходящо време) – 8 май. Заповядайте заедно с Вашите деца.

Начало: 10.00 ч.
Заедно за по-добро бъдеще!