Среща с родители- ново начало!

На 05.06.21г. се проведе една малко по-различна родителска среща с родителите от втори клас, г-н Кискинов – директор, г-ца Карадайъ – класен ръководител и г-жа Дедова – учител ЦОУД.
Среща, в която участниците се опитахме да споделяме, да даваме предложения , да мислим през призмата на „всички заедно“ . Имахме възможност да изразим емоции и откровено да признаем как се чувстваме, какво очакваме и върху какво ще наблегне всеки един от нас, за да променим заедно нещата, които не ни харесват и за които се борим.
Темата на срещата беше: „ Взаимност и екипна работа между родители, ръководство и учители – трудности и причини за липса на комуникация, предложения и насоки за промяна в комуникацията и от страна на родителите, и от страна на ръководството.
Бяха обсъдени и изказани следните предложения:
-излъчване на един представител от втори клас, който активно да комуникира с директора във връзка със събития, дейности, належащи нужди в училище. Този представител ще има задължението да уведомява всички останали родители;
-повече организирани активности от учителите за децата с цел сплотяване на класа, възпитаване в умения за работа в екип през развиване на индивидуалността на всяко дете;
-ден на отворените врати веднъж на три месеца;
-груповите срещи като тази да продължат да се провежда един път месечно през новата учебна година;
-бъдещи проекти, занимания и възможности за децата в училище;
През цялото време всички ние ЗАЕДНО разсъждавахме над въпроса:“ Откъде идва усещането у родителите , че ръководството е пасивно? Откъде идва усещането у ръководство и учители, че родителите са пасивни? Въпроси, на които тепърва ще търсим отговорите и в следващите срещи, които ни предстоят.
Завършихме с надежда, вяра и желание, че днешното ни малко събитие е първата стъпка към промяната!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *