За безопасен интернет

👩‍💻Eдин по-различен час с учениците от пети, шести и седми клас на училището в Пасарел днес.

💻Г-жа Антоанета Василева от Националния център по безопасен интернет поговори с децата за социалните мрежи за това от какъв тип защита се нуждаят за тяхната сигурност в Инстаграм, Фейсбук, Снапчат, Тик ток; каква е реалната възраст, на която могат да се включат в тези платформи; какви са функциите за докладване и блокиране; какво могат да направят, когато видят нещо смущаващо в интернет; къде да проверяват сигурността на парола си, как да създадат истински силна парола.

🎬Изгледаха видео за това какво е онлайн тормоз и как да се справят с този проблем. Участваха и в онлайн викторина, която помага да разберат как могат да проверят дали новият им приятел онлайн е този, за когото се представя. Стана ясно и децата разбраха, че всяка една снимка, която бива качена в интернет заживява свой собствен живот и веднъж попадне ли в онлайн пространството, ние нямаме контрол над нея.

✅️Надяваме се, че тази първа среща за онлайн безопасност бе любопитна за децата и темите, които обсъждахме ще ги накара да се замислят за своята безопасност в интернет.

С благодарност към организаторите на място, по-специално на г-жа Надя Дедова и тези, които ни подкрепят да сме от полза за децата ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *